Drogi czytelniku!

Jeżeli masz pomysł na współpracę z nami - śmiało do nas napisz!
Jeżeli takiego nie masz, ale podoba Ci się nasz blog - również napisz!

Jesteśmy otwarte na pomysły kooperacji, a także chętnie porozmawiamy o Twoich kulinarnych gustach.
Mamy pomysły na gastronomiczne imprezy, spotkania, eventy, w których chętnie Ci pomożemy!

Nie zwlekaj - napisz! Oto adres mailowy:
mojamamagotuje@gmail.com

Wyszukaj na blogu

czwartek, 31 grudnia 2015

Śledzie z musztardą francuską i suszonymi pomidorami


Na Nowy Rok przybywa dnia na barani skok.
Nowy Rok jaki, cały rok taki.
Rok Nowy pogodny, zbiór będzie dorodny.
Gdy Nowy Rok mglisty - zjedzą kapustę glisty.
Gdy w Nowy Rok skwar i upał, baran wilka będzie chrupał.
Kiedy w styczniu lato, w lecie zima za to.
Jak Nowy Rok jasny i chłodny - cały roczek pogodny i płodny.

Wszystkim naszym wiernym czytelnikom i gościom, życzymy szampańskiej zabawy sylwestrowej i szczęśliwego Nowego Roku! :)

Mama Marysia i Córka Ania



Śledzie z musztardą francuską i suszonymi pomidorami

Zainspirowane przepisem z bloga Kwesta Smaku

Składniki:
  • filety śledziowe w oleju – około 10 sztuk
  • 1 papryczka chili
  • 2 średnie cebule
  • 4 łyżki musztardy ziarnistej (francuskiej)
  • 10 suszonych pomidorów w oleju
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 4-5 łyżek oleju spod suszonych pomidorów
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki (do posypania)
Przygotowanie:

Śledzie kroimy na kawałki, cebulę w cienkie krążki, pomidory na kawałeczki, chili w cienkie paski.

Wszystko razem mieszamy, dodajemy musztardę, olej, ocet balsamiczny, pieprz.

Podajemy posypane natką pietruszki.


Smacznego!








Autor: Mama Przekąski sylwestrowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz