Drogi czytelniku!

Jeżeli masz pomysł na współpracę z nami - śmiało do nas napisz!
Jeżeli takiego nie masz, ale podoba Ci się nasz blog - również napisz!

Jesteśmy otwarte na pomysły kooperacji, a także chętnie porozmawiamy o Twoich kulinarnych gustach.
Mamy pomysły na gastronomiczne imprezy, spotkania, eventy, w których chętnie Ci pomożemy!

Nie zwlekaj - napisz! Oto adres mailowy:
mojamamagotuje@gmail.com

Wyszukaj na blogu

czwartek, 11 stycznia 2018

Babeczki makowo-migdałowe

Tymczasem u nas dalej świątecznie.  Naładowane noworoczną energią i pełne zapału do pracy odważnie wchodzimy w Nowy Rok 2018.

Życzymy Wszystkim, którzy nas odwiedzają pięknego Nowego Roku, pełnego radości i dobrego smaku. Niech każdy dzień będzie godny zapamiętania.

Marysia i Ania

Moja Mama Gotuje



Babeczki makowo-migdałowe

Składniki:
  • 2 łyżki maku 
  • 5 jajek 
  • 2 szklanki mąki migdałowej (lub zmielonych migdałów) 
  • 2 łyżki mąki kokosowej 
  • 1/3 szklanki ksylitolu, cukru trzcinowego lub kokosowego 
  • ziarenka z 1 laski wanilii 
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • szczypta soli 
  • 1 łyżka startej skórki z cytryny 
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 
Przygotowanie: 

W misce mieszamy mąkę migdałową z mąką kokosową, makiem i sodą.

W drugiej misce dokładnie mieszamy cukier, jajka, sok z cytryny, skórkę z cytryny i wanilię.

Łączymy zawartość obu misek i delikatnie mieszamy.

Masą wypełniamy posmarowane olejem kokosowym foremki.

Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i pieczemy około 20 minut.

Smacznego!









Autor: Ania





















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz