Zapraszamy Was dzisiaj na wybitny makaron z młodym czosnkiem, z dodatkiem ziół i orzechów włoskich. Uwaga! To danie dla prawdziwych miłośników czosnku. Jedzcie tylko z zaufanymi przyjaciółmi! :)
Spaghetti z młodym czosnkiem
Składniki (4 porcje):
- 15 g drobno posiekanego młodego czosnku
- 15 g posiekanej natki pietruszki
- 2 duże liście mięty
- 10 g orzechów włoskich (zalanych wodą, a później prażonych)
- 1 kromka pieczywa bez skórki
- 3 łyżki parmezanu
- oliwa z oliwek
- makaron spaghetti (u nas bezglutenowy, kukurydziany)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki sosu blendujemy, aż uzyskamy gładką konsystencje.
Następnie wlewamy na głęboką patelnię i delikatnie podgrzewamy, co jakiś czas mieszając.
Spaghetti gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ważne, żeby było al dente.
Odcedzamy i dodajemy do sosu, lekko mieszamy.
Podajemy z dodatkiem posiekanych prażonych orzechów włoskich i parmezanu.
Smacznego!
Autor: Córka
czyli jest to danie dla mnie :D :D :D
OdpowiedzUsuńświetny przepis!
Pozdrawiam serdecznie
Kasia
Dziękujemy! I smacznego! :)
UsuńRaju, co to musi być za aromat! Dziękuje za dołączenie do mojej akcji :)
OdpowiedzUsuńJest nieziemski.....my uwielbiamy aromat czosnku. :)
UsuńDanie na idealną randkę z moim C. :) Oboje bowiem uwielbiamy czosnek :)
OdpowiedzUsuńHahahaha......dobrze jak dwie osoby lubią czosnek. :)
Usuń