Piękne krajobrazy, malownicze scenerie, rzeka przecinająca małe, urocze miasteczko i przede wszystkim winnice wypełniające wzgórza skąpane w słońcu. Wydawałoby się, że to idealny opis francuskiej wsi, natomiast jest to bardzo krótkie zobrazowanie pięknej miejscowości w Niemczech jaką jest Krov. Byłam, doświadczyłam, zakochałam się...
Etykiety
Wegetariańsko
(84)
Obiad
(78)
Przekąski
(50)
Zdrowie
(44)
Śniadanie
(27)
Deser
(24)
Zupy
(19)
Ciasta
(17)
Koktajle
(17)
Kulinarne podróże
(15)
Boże Narodzenie
(14)
Dobra książka
(14)
Sałatka
(12)
Makarony
(10)
Detoks
(9)
Do pracy
(9)
Wielkanoc
(8)
Ciasta bezglutenowe
(7)
Ciastka
(6)
Babeczki
(5)
Napoje
(5)
Tarty
(5)
Danie mięsne
(4)
Ryby
(4)
Ciasta bez pieczenia
(3)
Pieczywo
(3)
Ryż
(2)
Bezglutenowo
(1)
Gdzie dobrze zjeść
(1)
Risotto
(1)
Drogi czytelniku!
Jeżeli masz pomysł na współpracę z nami - śmiało do nas napisz!
Jeżeli takiego nie masz, ale podoba Ci się nasz blog - również napisz!
Jesteśmy otwarte na pomysły kooperacji, a także chętnie porozmawiamy o Twoich kulinarnych gustach.
Mamy pomysły na gastronomiczne imprezy, spotkania, eventy, w których chętnie Ci pomożemy!
Nie zwlekaj - napisz! Oto adres mailowy:
mojamamagotuje@gmail.com
Jeżeli masz pomysł na współpracę z nami - śmiało do nas napisz!
Jeżeli takiego nie masz, ale podoba Ci się nasz blog - również napisz!
Jesteśmy otwarte na pomysły kooperacji, a także chętnie porozmawiamy o Twoich kulinarnych gustach.
Mamy pomysły na gastronomiczne imprezy, spotkania, eventy, w których chętnie Ci pomożemy!
Nie zwlekaj - napisz! Oto adres mailowy:
mojamamagotuje@gmail.com
Wyszukaj na blogu
piątek, 29 maja 2015
wtorek, 26 maja 2015
Potrawka z kaszą jaglaną, szparagami, suszonymi pomidorami i fetą
W kwietniu w
księgarniach pojawiła się nowa powieść Hanny Kowalewskiej "Tam, gdzie nie
sięga już cień". Tym razem autorka bestsellerowego cyklu o Zawrociu,
którego jestem fanką, opowiada poruszającą rodzinną historię z akcją mającą
miejsce w małej nadmorskiej miejscowości. Rodzinne tajemnice, skomplikowane
związki, zmrożone serce, bolesna przeszłość wymazywana z pamięci ale także
kobieca siła i zdolność do odrodzenia, wyjścia z cienia i próba poszukiwania
światła.
sobota, 23 maja 2015
Deser chia z ananasem i musem z mango
Lubicie nasiona chia? My bardzo! Od pewnego czasu, takie owocowe desery na mleku kokosowym stały się naszym ulubionym deserem. Dzisiaj mamy dla Was chia z ananasem i musem mango. Zaskoczcie swoich znajomych nowym i niepowtarzalnym smakiem. I do tego zdrowym!! :)
wtorek, 19 maja 2015
Tarta ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami
Popeye - popularna postać z amerykańskiego filmu animowanego. Ten marynarz o dobrym sercu, ale o dość butnym charakterze, słynął ze swojego upodobania do bójek. Szczególną siłę i werwę zyskiwał po zjedzeniu puszki szpinaku. Zachwycał się nim każdego dnia. Fakt ten miał zapewne spopularyzować to warzywo, wśród niechętnie spożywających go dzieci.
U nas w formie lekkiej tarty z serem feta i suszonymi pomidorami. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealnie nadaje się na drugie śniadanie do pracy czy szkoły.
U nas w formie lekkiej tarty z serem feta i suszonymi pomidorami. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealnie nadaje się na drugie śniadanie do pracy czy szkoły.
http://ekaloria.pl/szpinak-trudna-historia/
środa, 13 maja 2015
Sałatka z awokado, fety i ciecierzycy
Nie macie pomysłu na lekką i pożywną kolację? Proponujemy sałatkę z awokado, fety i ciecierzycy. Rewelacyjnie smakuje i daje uczucie sytości na długi czas. Ciecierzyca, inaczej cieciorka lub groch włoski to skarbnica białka, regularnie spożywana zapobiega zaparciom, sprzyja odchudzaniu, obniża ciśnienie krwi i poziom cholesterolu. Uważana jest również za niezły afrodyzjak! Dlatego wcinajcie! :)
poniedziałek, 11 maja 2015
Makaron z pieczonymi burakami z dodatkiem rukoli i słonecznika
"Już niejedna dama wysokiej wartości dla buraka zwykłego zburaczyć się zechciała, bo dorodny był wierzchem".
Dzisiaj na naszym stole rządzi burak, i do tego pieczony. Nie od dziś wiadomo, że to pospolicie występujące w Polsce warzywo to skarbnica prozdrowotnych właściwości. Wszystko to dzięki zawartym w nim antocyjanom (tak, tak- to te same barwniki, które znajdziemy w czerwonym winie). Dzięki nim nasz organizm nabiera odporności, wolniej się starzeje i nabiera sił witalnych.
wtorek, 5 maja 2015
Sałatka z kurczakiem, grejpfrutem i rukolą
sobota, 2 maja 2015
Kalafior z czerwoną soczewicą i szpinakiem
Jesienna nuda? Nic z tego! Pomimo niesprzyjającej pogody za oknem i wszechogarniającej szarówy mamy dla Was przepis na kalafior z czerwoną soczewicą i szpinakiem. Idealnie smakuje z zimnym piwem pszenicznym lub białym winem półwytrawnym. Zdrowo, kolorowo i smacznie!
Subskrybuj:
Posty (Atom)