Mamy dla Was idealną na ten czas, zupę ziemniaczaną z ciecierzycą i porem. Smacznego!
Kremowa zupa ziemniaczana z ciecierzycą i porem
Składniki:
Pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, por i czosnek podsmażamy kilka minut na oliwie.
Wlewamy bulion warzywny, dodajemy liście laurowe, sól, pieprz, majeranek i gotujemy około 15 minut, do momentu aż warzywa będą miękkie.
Dodajemy ugotowaną cieciorkę i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Wyjmujemy liście laurowe, miksujemy zupę blenderem. Na końcu dodajemy koperek.
Smacznego!
Składniki:
- 1 szkl. ugotowanej ciecierzycy
- 1 duży por (biała i jasnozielona część)
- 1 marchewka
- 6 średniej wielkości ziemniaków
- 1-1,5l. bulionu warzywnego
- 2 łyżki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- 2 liście laurowe
- 3-4 łyżki posiekanego koperku
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka majeranku
Pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, por i czosnek podsmażamy kilka minut na oliwie.
Wlewamy bulion warzywny, dodajemy liście laurowe, sól, pieprz, majeranek i gotujemy około 15 minut, do momentu aż warzywa będą miękkie.
Dodajemy ugotowaną cieciorkę i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Wyjmujemy liście laurowe, miksujemy zupę blenderem. Na końcu dodajemy koperek.
Smacznego!
Autor: Córka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz