Jajka z awokado
(Podpatrzone u Kwestia Smaku)
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 4 ugotowane jajka
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 mała cebulka
- 4 jajka
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka gęstego jogurtu
- 1 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Czosnek i cebulkę drobniutko siekamy. Z awokado usuwamy pestkę, wyjmujemy miąższ i drobno kroimy. Skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
Z jajek wycinamy mniej więcej 1/3 część, z dwóch stron po ukosie oraz spód jajka (żeby się nie przewracało). Wyciętą część drobno siekamy.
Łączymy posiekane jajka, czosnek, cebulkę, awokado, majonez, jogurt i szczypiorek.
Do wyciętej części jajka nakładamy farsz.
Smacznego!
Autor: Córka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz