Książki Mojej Mamy

czwartek, 24 marca 2016

Jajka z awokado

Wielkanoc już niedługo, czas pomyśleć w jakiej formie w tym roku podamy nasze poświęcone jaja. Proponujemy wersję z awokado i posiekanego szczypiorku. Lubicie?



Jajka z awokado
(Podpatrzone u Kwestia Smaku)

Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 4 ugotowane jajka
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 mała cebulka
  • 4 jajka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka gęstego jogurtu
  • 1 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:

Czosnek i cebulkę drobniutko siekamy. Z awokado usuwamy pestkę, wyjmujemy miąższ i drobno kroimy. Skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.

Z jajek wycinamy mniej więcej 1/3 część, z dwóch stron po ukosie oraz spód jajka (żeby się nie przewracało). Wyciętą część drobno siekamy.

Łączymy posiekane jajka, czosnek, cebulkę, awokado, majonez, jogurt i szczypiorek.

Do wyciętej części jajka nakładamy farsz.


Smacznego!








Autor: Córka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz