Życzymy Wszystkim, którzy nas odwiedzają pięknego Nowego Roku, pełnego radości i dobrego smaku. Niech każdy dzień będzie godny zapamiętania.
Marysia i Ania
Moja Mama Gotuje
Babeczki makowo-migdałowe
Składniki:
W misce mieszamy mąkę migdałową z mąką kokosową, makiem i sodą.
W drugiej misce dokładnie mieszamy cukier, jajka, sok z cytryny, skórkę z cytryny i wanilię.
Łączymy zawartość obu misek i delikatnie mieszamy.
Masą wypełniamy posmarowane olejem kokosowym foremki.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i pieczemy około 20 minut.
Smacznego!
Autor: Ania
Babeczki makowo-migdałowe
Składniki:
- 2 łyżki maku
- 5 jajek
- 2 szklanki mąki migdałowej (lub zmielonych migdałów)
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 1/3 szklanki ksylitolu, cukru trzcinowego lub kokosowego
- ziarenka z 1 laski wanilii
- 1 łyżka soku z cytryny
- szczypta soli
- 1 łyżka startej skórki z cytryny
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
W misce mieszamy mąkę migdałową z mąką kokosową, makiem i sodą.
W drugiej misce dokładnie mieszamy cukier, jajka, sok z cytryny, skórkę z cytryny i wanilię.
Łączymy zawartość obu misek i delikatnie mieszamy.
Masą wypełniamy posmarowane olejem kokosowym foremki.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i pieczemy około 20 minut.
Smacznego!
Autor: Ania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz