Książki Mojej Mamy

piątek, 18 marca 2016

Budyń jaglano-bananowy

Pomysłów na śniadanie jest wiele, ale ten, który chcemy Wam dzisiaj zaproponować jest naprawdę wyjątkowy. Połączenie królewskiej kaszy jaglanej  z bananem i mlekiem roślinnym, totalnie Was zaskoczy. 
Budyń, który powstaje z tych składników jest niezwykle pożywny i dostarcza siły na cały dzień. Albo przynajmniej do drugiego śniadania! Smacznego!


Budyń jaglano-bananowy

Składniki:
  • 300 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 duży banan
  • ok.4 łyżki mleka roślinnego
  • 2 łyżki surowego kakao
  • 1 łyżka miodu
  • ½ awokado (ewent. można pominąć)
  • szczypta soli
Przygotowanie:

Do blendera wrzucamy połowę kaszy jaglanej, banan, 2 łyżki mleka, szczypte soli i blendujemy (2-3 minuty) do uzyskania gładkiej masy. Przekładamy do miseczki.

Następnie do blendera wrzucamy pozostałą kaszę, kakao, miód, awokado, odrobinę soli i 2 łyżki mleka (jak masa będzie za gęsta można dodać więcej). Blendujemy przez chwilę. Ta część masy nie musi być taka bardzo gładka jak pierwsza.

Do salaterki nakładamy masę jaglano-budyniową a następnie masę jaglano-kakaową, posypujemy owocami granatu i gotowe.

Można dodawać dowolne owoce lub posiekane orzechy.


Smacznego!






Autor: Córka


Kasza jaglana na słodko i słono Na przednówku na wzmocnienie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz