Pomysłów na śniadanie jest wiele, ale ten, który chcemy Wam dzisiaj zaproponować jest naprawdę wyjątkowy. Połączenie królewskiej kaszy jaglanej z bananem i mlekiem roślinnym, totalnie Was zaskoczy.
Budyń, który powstaje z tych składników jest niezwykle pożywny i dostarcza siły na cały dzień. Albo przynajmniej do drugiego śniadania! Smacznego!
Budyń jaglano-bananowy
Składniki:
- 300 g ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 duży banan
- ok.4 łyżki mleka roślinnego
- 2 łyżki surowego kakao
- 1 łyżka miodu
- ½ awokado (ewent. można pominąć)
- szczypta soli
Przygotowanie:
Do blendera wrzucamy połowę kaszy jaglanej, banan, 2 łyżki mleka, szczypte soli i blendujemy (2-3 minuty) do uzyskania gładkiej masy. Przekładamy do miseczki.
Następnie do blendera wrzucamy pozostałą kaszę, kakao, miód, awokado, odrobinę soli i 2 łyżki mleka (jak masa będzie za gęsta można dodać więcej). Blendujemy przez chwilę. Ta część masy nie musi być taka bardzo gładka jak pierwsza.
Do salaterki nakładamy masę jaglano-budyniową a następnie masę jaglano-kakaową, posypujemy owocami granatu i gotowe.
Można dodawać dowolne owoce lub posiekane orzechy.
Smacznego!
Autor: Córka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz