Książki Mojej Mamy

niedziela, 10 stycznia 2016

Koktajl z sokiem z kiszonych buraków i szpinakiem

Dzisiaj proponujemy Wam koktajl na bazie soku z kiszonych buraków, szpinaku i pomarańczy. Dodatkowo oczyszczający ostropest plamisty. Bakterie mlekowe zawarte w soku z buraków odpowiadają za prawidłową mikroflorę jelitową, a zawarte w nich witaminy i składniki odżywcze oczyszczają i regenerują organizm.





Koktajl z sokiem z buraków i szpinakiem

Składniki:

  • 1 duże jabłko
  • 1/2 grejpfruta
  • 1 pomarańcza
  • 70 g szpinaku
  • 1 łyżeczka ostropestu plamistego
  • 40 ml soku z kiszonych buraków


Przygotowanie:

Łyżeczkę ostropestu gotujemy przez 10 minut w wodzie. Odcedzamy.
Miksujemy szpinak, cytrusy i jabłko. Dodajemy do wywaru z ostropestu. Na końcu dolewamy sok z kiszonych buraków. Mieszamy.




Autor: Córka 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz