Książki Mojej Mamy

czwartek, 9 marca 2017

Budyń jaglano-czekoladowy z daktylami i pomarańczą

Nasza dzisiejsza propozycja to ukłon w stronę królowej kasz. Bez wątpienia zajmuje ona honorowe miejsce w naszej zdrowej kuchni. Kasza jaglana. Gdyby wśród kasz były organizowane zawody, jaglana byłaby królową w niejednej dyscyplinie. Jej walory doceniane są na wielu płaszczyznach, poprawia kondycję naszej cery, włosów i paznokci. Odkwasza organizm, idealnie sprawdzi się w kuracjach odkwaszających i odtruwających. Nie zawiera glutenu, co ważne dla osób chorych na celiakię. Bogata w mikroelementy, wykazuje działanie przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze. 
Nic tylko korzystać!


Budyń jaglano-czekoladowy z daktylami i pomarańczą

Składniki:

  • 10 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2-3 łyżki kakao
  • 10 łyżek soku z pomarańczy
  • 6 łyżek mleka roślinnego (u nas mleko migdałowe)
  • 6 suszonych daktyli
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • szczypta cynamonu
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania gładkiej masy.  Dekorujemy plastrem pomarańczy i posypujemy wiórkami kokosowymi.













Autor: Córka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz