Książki Mojej Mamy

piątek, 18 listopada 2016

Wegetariańska fasolka po bretońsku

Dzisiaj mamy dla Was fasolkę po bretońsku w wersji bezmięsnej. Idealnie zrównoważone smakowo danie, które zachwyci niejednego wielbiciela tej potrawy, podawanej w tradycyjnej formie.
W wersji bezmięsnej fasolka podana została w towarzystwie tofu, najlepiej wędzonego. 
Dodatek aromatycznych przypraw jak pieprz cayenne, wędzona papryka, gałka muszkatołowa i czerwona czubrica da niesamowicie pyszny efekt.
Spróbujcie sami!!


poniedziałek, 7 listopada 2016

Sałatka z chlebowych grzanek, pomidorów i pieczonej papryki

Pyszna, pożywna i szybka w przygotowaniu. Sałatka z chlebowych grzanek (z własnego przepisu) z pomidorami i pieczoną aromatyczną papryką. Całość doprawiona czosnkiem, octem winnym, bazylią i oregano. Parmezan dodany na koniec zapieczętuje doskonały smak.
Nic tylko próbować! Smacznego!