Książki Mojej Mamy

środa, 17 stycznia 2018

Harira – marokańska zupa

Za oknem w końcu trochę śniegu. Jest biało i mroźno, a nasze organizmy potrzebują wewnętrznego ogrzania. Najlepiej działają rozgrzewające zupy, najlepiej z dodatkiem dużej ilości aromatycznych przypraw.
Harira podbiła nasze smaki. Ta marokańska potrawa kusi zapachem kolendry i kuminu rzymskiego, a dodatek cynamonu, imbiru oraz papryki skutecznie pobudza nas do życia. 
Spróbujcie sami!


czwartek, 11 stycznia 2018

Babeczki makowo-migdałowe

Tymczasem u nas dalej świątecznie.  Naładowane noworoczną energią i pełne zapału do pracy odważnie wchodzimy w Nowy Rok 2018.

Życzymy Wszystkim, którzy nas odwiedzają pięknego Nowego Roku, pełnego radości i dobrego smaku. Niech każdy dzień będzie godny zapamiętania.

Marysia i Ania

Moja Mama Gotuje